ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ
 • info@allazoumetondimo.gr
Αγαπητοί ΣυμπολίτεςΜε βαθιά συναίσθηση ευθύνης προς τους συνανθρώπους και συμπολίτες του τόπου μου αλλά συγχρόνως με ξεκάθαρη δυναμική αναλαμβάνω σήμερα την πρόκληση να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Δεν είναι μονάχα πρόκληση αλλά και πρόσκληση να κερδίσουμε ένα στοίχημα και να εκπληρώσουμε ένα στόχο. Και τα δύο συμπυκνώνονται στο όραμα και τη στόχευση για ένα Δήμο, πιο ανθρώπινο, πιο προσιτό, περισσότερο παρόντα και βιώσιμο. Και έναν Δήμο που θα διαθέτει τα παραπάνω στοιχεία σε οριζόντιο άξονα, καλύπτοντας κάθε μικρότερη πόλη ή χωριό που τον απαρτίζει.

Προσδοκώ και στηρίζω αυτή την ανακοίνωση στη δυναμική της δική σας βοήθειας και υποστήριξης με τρόπο και διάθεση συμμετοχική και δημοκρατικά αξιοκρατική ώστε να αγκαλιάσουμε τα μικρά, τα μεγάλα, τα σπουδαία και τα λιγότερο σημαντικά που μας απασχολούν. Μόνο συμμετοχικά οραματίζομαι να δίνονται λύσεις.

Η ανακοίνωση αυτής της πρωτοβουλίας έγκειται σε μια κίνηση πολιτών, αντλεί δυνάμεις από όλες και όλους παραμερίζοντας ιδεοληψίες, στεγανές ιδεολογίες και δομημένους μηχανισμούς. Πρόκειται για μια κίνηση ανεξάρτητη που φιλοδοξεί να παραμείνει και αυτοδύναμη συνάμα. Μια πρωτοβουλία που διαθέτει συνοδοιπόρους από όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, τις επαγγελματικές δομές, τις ηλικίες.

 

Βασικοί στόχοι

 • Ανοικτή και διαφανής, προσιτή θεσμική λειτουργία του Δήμου μέσα από προγραμματισμό, οργάνωση και συμμετοχή.
 • Ορθολογική διαχείριση των υποδομών, όλων των δημόσιων δομών αλλά και όλων των βασικών λειτουργειών όχι αποκλειστικά στο κέντρο λήψης, παραπέρα σε κάθε γωνιά και γειτονιά.
 • Δημιουργική προετοιμασία και παραγωγή σχεδίων τοπικής ανάπτυξης, στηριγμένων σε ολιστικές μελέτες με γνώμονα όλα τα στοιχεία για την εξασφάλιση συμβατότητας (περιβαλλοντικά, οικονομικά, ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά.
 • Διασύνδεση κα Δικτύωση: άμεση και ενεργή συμμετοχή σε μεγαλύτερα clusters παραγωγής τοπικής και περιφερειακής πολιτικής, διασύνδεση με διαπεριφερειακές ομάδες αντίστοιχων προοπτικών και στόχων για την καλύτερη υποστήριξη των διεκδικήσεων του Δήμου.
 • Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά φόρα και κέντρα διαλόγου για την προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος με ταυτόχρονη προβολή των ιδιαίτερων τοπικών γνωρισμάτων φιλοξενίας, των τοπικών προϊόντων, της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.
 • Ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και σύνδεση με την ακαδημαϊκή κοινότητα μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων που εφαρμόζουν νέες τεχνολογίες, που υιοθετούν επιστημονική πρόοδο. Η σύνδεση με τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα ώστε να καθίσταται ο Δήμος σταθερά τεχνολογικά πρωτοπόρος στο βαθμό του εφικτού.
 • Συνέργειες με οργανώσεις και σωματεία της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται προς την καταπολέμηση κοινωνικών ανισοτήτων και αποκλεισμού, δημιουργία δομών κοινωνικής προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες ή τους συμπολίτες μας σε ανάγκη.
 • Υποστήριξη και προώθηση του τοπικού αγροτοδιατροφικού μας πλούτου και του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος, που οφείλει να πάψει να είναι καθαρά μια οικονομική δραστηριότητα αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε μια τοπική μικρο-οικονομία με πολλαπλασιαστικά οφέλη.
 • Παράλληλα στο παραπάνω, δομημένη προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάδειξη των χαρακτηριστικών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας ώστε να εξελιχθεί σε κέντρο πολιτισμού, το σημαντικότερο στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
 • Στήριξη στις τοπικές νεο-αναδεικνούμενες δομές κοινωνικής οικονομίας και ενίσχυση και ανάπτυξη τοπικών επιχειρηματικών δικτύων που στηρίζουν νέους και νέες εργαζόμενους.

Βήμα πρωτοβουλίας στις νέες και τους νέους μας μέσω αξιοκρατικής και ισότιμης συμμετοχής τους.