ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ
  • info@allazoumetondimo.gr

ΨΙΜΑΡΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

  • 20 Απριλίου 2019

Κατάγεται από τις Λίμνες Μεραμβέλλου, είναι κόρη του μαθηματικού και Λυκειάρχη Ζαχαρία Ψιμάρνη, υπήρξε σύζυγος του αποβιώσαντος Νικολάου Βούλγαρη Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και έχει δύο γιούς τον Κωνσταντίνο ιατρό και τον Ζαχαρία Βούλγαρη μηχανικό  υπολογιστών και επιστήμης δεδομένων.

Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα σπουδών από το Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.  Έχει προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Οικονομικά από Παν/μια της Αμερικής ( το Παν/μιο Rutgersτης Νέας Υερσέης και το Παν/μιο της Καλιφόρνιας). Έχει διατελέσει για 10 συνεχή έτη Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής στο Παράρτημα του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου το οποίο και ξεκίνησα, καθώς και του σημερινού τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (μετονομασθέν τώρα σε Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας), στην ίδρυση του οποίου υπήρξε πρωτεργάτης και βασικός σχεδιαστής. Διετέλεσε για 30 έτη τακτική Καθηγήτρια του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και τώρα Ομότιμη Καθηγήτρια του στα γνωστικά αντικείμενα της Οικονομικής και της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και για 10 έτη Καθηγήτρια του Ελληνικού Ανοικτού Παν/μίου, με σύμβαση έργου. Δίδαξε το μάθημα της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών , ένα από αυτά, συνεργασία του ΤΕΙ Κρήτης με το Παν/μιο του Πόρτσμουθ της Αγγλίας επί 8 έτη, το οποίο και ίδρυσε και του οποίου διετέλεσε και Διευθύντρια,  από το οποίο απεφοίτησαν πολλά σημερινά τραπεζικά και οικονομικά στελέχη της περιοχής μας. Έχει διατελέσει Επιστημονική Υπεύθυνη σε πολλά ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΙ Κρήτης, όπως μεταξύ άλλων: Επιστημονική Υπεύθυνη μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Νομό Λασιθίου» (2009-11). Επιστημονική Υπεύθυνη μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ ΙΙΙ «Δημιουργία και Οργάνωση του νέου Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής του ΤΕΙ Κρήτης (2002-8). Επιστημονική Υπεύθυνη μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ ««Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του ΤΕΙ Κρήτης» (2003-8). Πρόσφατα δε, σε πρόγραμμα με αντικείμενο τη διερεύνηση των επιδόσεων και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων. Υπήρξε επίσης στέλεχος στο τμήμα πιστωτικού ελέγχου δανείων στην τράπεζα ChaseManhattanBank,  για 6 έτη.

Έχει διεθνή αναγνώριση μέσω πολλών επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνούς κύρους περιοδικά και ανακοινώσεων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.  Τα τελευταία 3 έτη διδάσκει «Στρατηγική Χρηματοοικονομική Διοίκηση» σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Παν/μίου SouthWalesτης Αγγλίας.